Stichting AK

Humanitaire hulp aan Oekraïne

Home > Uncategorized > Stichting AK collecteert bij AH Palet
Doneren

Op 30 november en 1 december collecteert Stichting AK bij de supermarkt van Albert Heijn in Palet voor de Actie Kerstgroet 2018. Het is de vijfde en laatste collecte in een serie van 5 weekends, waarin wordt gecollecteerd voor deze actie. Uit de opbrengst van de actie worden voedselpakketten gefinancierd voor de allerarmsten in Beregszász (West-Oekraïne), een zustergemeente van Maassluis.

In samenwerking met de partnerorganisatie van Stichting AK in die stad worden ter plaatse simpele boodschappentassen gevuld met een groot aantal voedselproducten. Aan de distributie hiervan nemen ook AK-bestuursleden deel. Om de hulp betaalbaar te houden, bevatten de tassen geen luxe artikelen, maar alledaagse boodschappen als levensmiddelen en hygiëneartikelen, die echter voor de ontvangers grote waarde hebben. De ontvangers worden op grond van diverse criteria geselecteerd door kerken, organisaties en de gemeentelijke sociale dienst.

Help een arm gezin warm de winter door!

Behalve voedselhulp in de Kerstperiode heeft Stichting AK sinds 9 jaar aan vele arme gezinnen brandhout geleverd om de winter door te komen. De winters zijn er koud, met strenge vorst (min 20 is geen uitzondering) en er valt veel sneeuw.

In die jaren was er elk jaar een hoop getouwtrek tussen Rusland en Oekraïne over de levering van aardgas. Aanvankelijk konden de beter gesitueerden zich nog aardgas veroorloven, maar door de almaar stijgende prijs van het gas wordt door hen teruggeschakeld naar hout als brandstof, waarvan de armen de dupe zijn. Want het gevolg is dat stookhout steeds duurder en slechter leverbaar wordt. Ook Stichting AK heeft elk jaar meer moeite om brandhout te vinden tegen een betaalbare prijs.

Bekijk hier het filmpje hoe blij een ontvanger is met een vrachtje brandhout!

Voor voedsel en/of brandhout kunt u doneren op rekening NL10 INGB 0000 246 123 t.n.v. Stichting AK met vermelding van het doel.

Help een arm gezin warm de winter door!

Jouw emailadres blijft anoniem Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

*