Stichting AK

Humanitaire hulp aan Oekraïne

Home > Actie Kerstgroet > Stichting AK collecteert bij Supermarkt Hoogvliet

24-10-AK-Erszébet-750x375Op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober collecteert Stichting AK bij Hoogvliet Supermarkt in Koningshoek voor de jaarlijkse Actie Kerstgroet. Met de opbrengst van deze actie zullen goedgevulde boodschappentassen worden gefinancierd voor de allerarmsten in en rond Beregszász, zustergemeente van Maassluis in West-Oekraïne. Het wordt alweer de 26e actie voor dit doel.

Oekraïne kent maar weinig sociale voorzieningen en al helemaal geen voedselbanken. Wel zijn er in Beregszász 2 sociale keukens waar mensen van onze doelgroep een warme maaltijd kunnen afhalen of ter plaatse kunnen nuttigen.

De eerste sociale keuken is al in de jaren negentig gestart door onze partnerorganisatie, het Diaconaal Coördinatiebureau van de protestantse kerken. Wat later kwam er ook een sociale bakkerij bij. Deze organisatie werd en wordt mede gesteund door Stichting AK.

Omdat het aantal armen continu toenam is enkele jaren geleden een tweede sociale keuken opgericht door de gemeente Beregszász. Beide keukens werken goed samen en voorzien in een grote behoefte.

De kerst-voedselpakketten van Stichting AK, die maar eenmaal per jaar kunnen worden uitgereikt, staan los van de sociale keukens, maar zijn een welkome aanvulling daarop, vanwege het persoonlijk contact bij de mensen van de doelgroep thuis met mensen uit Nederland, het moment van uitreiking in de kersttijd, en het hart-onder-de riem-gevoel dat Stichting AK probeert over te brengen.

De collecte bij Hoogvliet is de eerste in een serie van 5 weekenden, waarin wordt gecollecteerd voor de Actie Kerstgroet. Volgend weekend staan de collectanten bij Jumbo in de Lange Boonestraat.

 

Jouw emailadres blijft anoniem Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

*