Stichting AK

Humanitaire hulp aan Oekraïne

Home > Uncategorized > Stichting AK collecteert bij Jumbo

IMG_1821

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november collecteert Stichting AK bij de Jumbo supermarkt in de Lange Boonestraat voor de Actie Kerstgroet 2018. Uit de opbrengst van deze actie zullen goedgevulde boodschappentassen worden gefinancierd voor de allerarmsten in en rond Beregszász, zustergemeente van Maassluis in West-Oekraïne.

Maar Stichting AK doet nog veel meer dan voedselhulp met Kerst, een jaarlijks terugkerende activiteit.

Er wordt ook structurele hulp gegeven via het AK-SponsorplanParticulieren in Nederland sponsoren gezinnen, oudere echtparen, alleenstaande ouderen en gehandicapten, die in zeer arme omstandigheden leven. Deze mensen vormen de absolute minima. In de meeste gevallen ontvangen zij een ouderdomspensioen, invaliditeitsuitkering of werkloosheidsuitkering van maximaal 50 euro per maand. Net genoeg om 2 of 3 weken van rond te komen als je zuinig bent, maar dan moeten zij de rest van de maand nog zien te overbruggen!

Deelname aan het AK-Sponsorplan kost 25 euro per maand. Voor dit bedrag krijgt de gesponsorde elke maand een uitgebreid voedselpakket plus een geldbedrag, bij elkaar een welkome aanvulling op hun ultra lage uitkering.

Dan is het nog steeds geen vetpot als je bedenkt dat het gaat om kwetsbare mensen met een zwakke gezondheid die veel medicatie en medische hulp nodig hebben die zij zelf moeten betalen.

Heel veel mensen wachten nog op een sponsor. Voelt u zich aangesproken en wilt u ook iemand sponsoren, meldt u zich dan aan via de website of telefonisch.

De collecte bij Jumbo is de tweede in een serie van 5 weekenden, waarin wordt gecollecteerd voor de Actie Kerstgroet.

Volgend weekend staan de collectanten bij Albert Heijn in Koningshoek.

Jouw emailadres blijft anoniem Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

*