Stichting AK

Humanitaire hulp aan Oekraïne

Home > Actie Kerstgroet > Actie Kerstgroet 2019 in Oekraïne tastbaar gemaakt
20191209_120428

Onlangs bracht een delegatie van Stichting AK een werkbezoek aan Beregszász, zusterstad van Maassluis in het district Bereg in de provincie Transkarpatië, West-Oekraïne.

Bestuursleden en vrijwilligers bezochten een groot aantal ouderen en gehandicapten, al dan niet met hun gezinsleden. Zij ontvingen allen een meer dan volle boodschappentas met voedselproducten en een plastic tasje met waspoeder, zeep, shampoo en toiletpapier. Tevens werd een papieren kerstgroet overhandigd, waarop een fraaie foto van Maassluis en een kerstboodschap in hun eigen taal. Op deze wijze werd de Kerstgroet uit Maassluis en omgeving tastbaar gemaakt in 1400 gezinnen.

Velen toonden zich verbaasd en dankbaar tegelijk dat zij onverwacht buitenlands bezoek kregen dat ook nog een tas met boodschappen meebracht. Sommigen lieten hun tranen en emoties dan ook de vrije loop.

Daarnaast werden ook anderen bezocht die door particulieren in Nederland financieel worden gesponsord. Uit de sponsoring ontvangen zij maandelijks via de lokale partnerorganisatie van Stichting AK een voedselpakket en een bescheiden geldbedrag, dat zij naar eigen inzicht kunnen besteden.

Van de partnerorganisatie van Stichting AK, het Diaconaal Centrum van de protestantse kerken in Beregszász ontvingen wij onderstaande ‘thank-you-letter’, die voor zichzelf spreekt.

 

St,AK 001

Jouw emailadres blijft anoniem Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

*