Stichting AK

Humanitaire hulp aan Oekraïne

Home > Uncategorized > Burgemeester Maassluis bezocht zusterstad
Opgenomen beeld 2

Van 22 tot en met 25 juli 2015 bracht een Maassluise delegatie een bezoek aan Beregovo in West-Oekraïne in het kader van de sinds 2001 bestaande vriendschapsband tussen beide steden. Burgemeester Karssen en diens echtgenote werden o.m. vergezeld door twee bestuursleden van Stichting AK.

Burgemeester Karssen gaat in oktober a.s. met pensioen. Met dit bezoek nam hij afscheid van de laatste van de drie zustersteden. Onderdeel van het bezoek was een herdenking van de twee Maassluise slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 op 17 juli 2014: Petra van Langeveld en haar 15-jarige zoon Gary Slok. De herdenking was niet alleen een eerbetoon aan de Maassluise slachtoffers, maar tevens een gebaar van dank aan de Oekraïense bevolking die behulpzaam was bij het bergen van stoffelijke resten en bezittingen. Ook voor velen van hen was deze gebeurtenis een traumatische ervaring.

De burgemeester sprak tijdens de herdenkingsdienst, bijgestaan door een tolk: “Onschuldige burgers kwamen om het leven door oorlogsgeweld waar zij part noch deel aan hadden. De schok van deze droevige en aangrijpende gebeurtenissen is in Maassluis nog voelbaar. Wij hebben groot respect met de wijze waarop hier in Beregovo, maar ook in Grabovo, de plaats van de ramp, de Oekraïense burgers zich hebben opgesteld. Dat verdient onze dank.”

Verder zijn tijdens dit bezoek gesprekken gevoerd met de bestuurders van Beregovo, met plaatselijke instanties en vertegenwoordigers van de grote Roma-gemeenschap in die stad, een bevolkingsgroep die behoort tot de doelgroep van Stichting AK.

Jouw emailadres blijft anoniem Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

*