Stichting AK

Humanitaire hulp aan Oekraïne

Home > Actie Kerstgroet > Actie Kerstgroet 2018
DSC03211

De 26e editie van de Actie Kerstgroet staat alweer voor de deur, hoewel die van vorig jaar nog vers in ons geheugen ligt. Wat vliegt de tijd!

De aftrap van de actie is zoals gewoonlijk op de Furieade, het jaarlijkse maritieme evenement in Maassluis, waarbij Stichting AK opnieuw met 2 kramen deelneemt op de vertrouwde plek in de Ankerstraat, dit jaar op zaterdag 6 oktober. Bij de ene kraam worden de loten verkocht voor de tombola, een altijd-prijs-loterij, die altijd veel ouders met kinderen trekt. De andere kraam bevat een grote hoeveelheid tweedehands boeken, die voor zeer schappelijke prijzen worden verkocht. We hebben veel kinderboeken, maar ook voor volwassenen is er in alle genres wat te vinden, van romans en thrillers tot culinaire boeken en nog véél meer! Verder zijn er weer mooie kalanchoë (kamerplanten) en verse (gele) paprika’s.

Vanaf 26 oktober t/m 1 december wordt er elke vrijdag en zaterdag gecollecteerd in een supermarkt, behalve in het weekend van 16 en 17 november. Het schema ziet er als volgt uit:

26/27 oktober 2018                 Hoogvliet, Koningshoek

2/3 november 2018                 Jumbo, Lange Boonestraat

9/10 november 2018               Albert Heijn, Koningshoek

23/24 november 2018             Albert Heijn, Maasland

30 nov./1 dec. 2018                 Albert Heijn, Palet

Wij zoeken vrijwilligers (minimum leeftijd 16 jaar) die in deze periode 1 keer 2 uur (of meerdere malen) willen collecteren in een supermarkt. Voor het eerst doen we dit met digitale collectebussen, waarmee met een smartphone contactloos of met de pincode kan worden gedoneerd. Iemand die geen geld bij zich heeft kan dus digitaal bijdragen. Wie ons wil helpen met collecteren, kan zich aanmelden via de contactpagina op deze website of telefonisch contact opnemen.

Uit de opbrengst van alle activiteiten en donaties van particulieren, kerken en bedrijven, zullen goed gevulde boodschappentassen worden gefinancierd die in Oekraïne worden besteld en samengesteld. Bestuursleden zullen de activiteiten in Oekraïne coördineren en helpen met de verspreiding van de boodschappen. Deze worden in de loop van december, dus kort voor de Kerst, bij de mensen van onze doelgroep, de allerarmsten, bezorgd.

Tot slot: u of jij kunt één of meer boodschappentassen sponsoren door een bedrag te doneren op de rekening van Stichting AK. Dit kan online via PayPal (klik op “doneren”) of via een gewone bankoverschrijving. Een boodschappentas kost slechts € 17,50. Zo bezorg je iemand ver weg, die in grote armoede leeft, met een simpele handeling een blije Kerst! Elke bijdrage, hoe bescheiden ook, is van harte welkom!

Jouw emailadres blijft anoniem Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

*